I väntan på bättre tider, klarasig.se

regnvattentunna

Jag har inget golv i stugan och det medför en viss onärvaro i platsen jag helst vill vara vid, likväl avsaknad av texter på klarasig.se. Så vad göra?

Utöka och och utvärdera solceller och batterier går bort. Vad ska man med belysning, dammsugning, köksfläkt och el till distansarbete till om man de facto inte ens kan vara i stugan? Nej här gäller det att tänka utanför boxen, förlåt huset.

klarasig.se – Regnvattentunna nummer två, Rydbergs trätunnor

Glad i hågen har jag inhandlat en ny regnvattentunna tillika avtappning från stuprör samt kran. Sjyssta trätunnor kan förbeställas från Rydbergs trätunnor. Man kan välja på helt nya eller de som det varit fisk i. Var väldigt väl medveten om att fisktunnorna luktar. Mycket. De är samtidigt ansenligt billigare och om du kan förpacka tunnan i hermetiskt tillsluten (nåja) plast så är det definitivt ett alternativt. Hursomhelst, värt ett inlägg på klarasig.se .

regnsamlare, vattenavtappning stuprör

Jag tyckte tidigare anslutningskit från Greenline var lite meckigt att ha att göra med, då man var tvungen att kapa stupröret vid genomförningen. Nu köpte jag en Regnsamlare från Magasin 10.

Regnsamlare Rapido - För stuprör 70-100 mm

I denna lösning så borrar man ett hål (urtagningsborr medföljer) i stuprör och knökar in en uppsamlare i gummimaterial. Fiffigt. Eftersom denna lösning kan anses som snyggare än föregående så kostade jag även på mig en vattenkran i metall.

regnvattentunna

klarasig.se – Utökning av det automatiska bevattningssystemet, Irrigatia

Slangen som följer med Irrigatias ”Sol-12” är för kort, åtminstone för mina behov. Samtidigt vill jag inte köpa ett ”extension kit” för 400 kr. Så, vad göra? Jag grovmätte slangen och tycker att 6 mm utvändigt mått verkar rimligt. Iväg till närmsta byggvaruhus och kapa x antal meter plastslang i ungefärligt motsvarande mått och så iväg till stugan. Min gissning visade sig stämma hyfsat överens med något jag senare hittade på nätet, ” Internal diameter 4mm, external 6 or 7mm sometimes called 1/4″. Ny slang för en spottstyver jämfört med ”expansion kit”. Okej, droppnipplarna kanske inte gled på helt smärtfri, men med lite vrid och tryck (det går åtminstone lättare än att få på en gasolslang på munstycket) så har nu bevattningen utökats med ett antal nipplar. Pumpen tickar på och nu har även jordgubbsplantorna autobevattning.

irrigatia, solcellsbevattning

Kommentera och diskutera