Dammsugare 12 volt från Seasea

dammsugare 12 volt

Att ha en stuga i skogen innebär dels att man drar in en massa barr och annat bös, men även att man inte har en vanlig dammsugare. I många år har jag tagit fram sopborsten där det blivit för stökigt på golvet, men i hallen blir det liksom inte bra. man kommer inte åt, sopborste på dörrmatta är ingen bra kombo heller. Så, dammsugare 12 volt, vad finns det att tillgå?

Bosch verkar ha en dammsugare som liknar det jag vill ha, Easy Vac 12, men den drar iväg i pris nåt så attans. Upp emot 1000 kr betalar eventuellt jag för en “andradammsugare” till källaren i villan.

Inte heller en sån här vill jag ha, slangen är kort, munstycket är böjt ?!?, och den kostar dessutom en hel del:

BLACK+DECKER PD1200AV-XJ 12V Dustbuster Flexi dammsugare 12 volt.

Det går inte med en sån här sladderslang, hur ska man någonsin kunna dammsuga ett golv med denna? Jaja, jag vet, den är inte gjord för en sommarstuga. Men ändå, det är ju en sån jag letar efter!

Mestic Dammsugare MS-100 12 volt

Dammsugare, Carbest

Jag har faktiskt letat i flera år efter en bra lösning. Dammsugare, 12 volt, men inte bara för bilar. Hur svårt ska det vara, jag vill stå upp när jag dammsuger. Så, av en slump, går jag in på närmaste Seasea-butiken för att köpa något helt annat. Där vid entrén på utrensningsbordet hittar jag dels en 12-volts kaffekokare och så denna dammsugare från Carbest. Och allt till halva priset! Dammsugare på 150 watt under 200 kronor, jag är mycket nöjd!

DAMMSUGARE 12V/150W. 12 volt

Specifikationer (från Seasea och Campingvaruhuset):

Dammsugare 12V / 150W, cyclon teknologi. Levereras med 5 olika munstycken. Kabellängd 4 meter.

Dammsugarhuvud, fungerar i 180 & 360°

Borstmunstycke

Fogmunstycke

Stavar (rör) x 2 st

Har provkört denna i villan och jag är MYCKET nöjd. Känns som att detta är mer för en stor båt eller husbil. Ställen där man står upprätt och vill dammsuga golvet i stället för att krypa på alla fyra och trilskas med en böjlig slang. Jag har dammsugit runt öppna spisen och den klarar galant det den kommer utsättas för i offgridstugan.

Jag dammsuger kanske 5-6 minuter, a 150 watt, dvs 150 w * 0,1 h -> 15 Wh. Batterierna vid solcellsanläggning innehåller 120 Amperetimmar (Ah) *12 volt = 1440 Wh. Det här blir bra.

Dammsugare 12v

Kommentera och diskutera

%d bloggare gillar detta: