Prepping offgrid – Summering av året

utsikt off-grid

Året når sitt slut, och vilka udda månader det blev. Trots arbete hemifrån, (eller tack vare?), så upplever jag och många andra att tiden gått ovanligt fort. Tänkte här summera mitt lilla prepping offgrid-projekt för i år och tacka alla som varit hjälpsamma med stöttning, hjälp och tips.

Hur väljer man vad som ska få vara med i en årskrönika? Många bra saker har åstadkommits under året, som självklart innehöll en del motgångar också. Prepping offgrid-mässigt så tänkte jag helt sonika göra en topp 5-lista:

  • Första plats: Kompletterande solcellspaket. 110 watt ytterligare och två Varta blybatterier gör att vi nu kan arbeta på distans, detta ger en känsla av frihet!
regnvattentunna
  • Regnvattentunna. För bevattning och grovrengöring. Visserligen har jag vattenpumpslösningen till köket, men det är också skönt att kunna tappa upp hinkar och kannor utomhus.
solcellsregulator
  • På tredje plats: (Budget)solcell med regulator till vattenpumpsbatteriet. Batteriet har inte laddat ur nån gång gång innan, ändå är det skönt att slippa ta hem det över vintersäsongen, lite mer “plug ‘n’ play nu.
skogssken
  • Omgivningarna! Mitt i all tekniknyfikenhet, så är det lätt att glömma varför man vill jobba på sitt off-gridprojekt. Som jag tänker är det för att underlätta vistelsen, förlänga säsongen och på sikt kunna klara sig själv så långt det går.
oljelampa
  • Femte och sista plats kniper denna fina lampa som jag fick i våras. Jag försöker hålla storstugan old school, utan elektrisk belysning. Kök och hall däremot har 12 volt elbelysning, uttag och rinnande vatten.

Kommentera och diskutera