Bära in ved, borsta tak och getingattacker

ved

Ni som äger ett sommarhus, eller för all del ett bättre begagnat lyxresidens känner väl till att allt inte är guld och gröna skogar. Bortanför alla upprättade instagrambilder finns en grå smutsig helg (ja det är oftast inte en vardag i vecka 36), där man åkt 3 timmar för att enbart ägna sig åt…tråkiga saker. Off-grid så kan vi kalla det, ja, vad sägs om tvättbänksrealism? Myggjävlar och getingattacker.

En gången helg var öronmärkt åt inbärande av ved, takborstning + Grön fribesprutning samt en djupare undersökning av nedfallen trossbotten (Här kan man läsa mer: Trossbotten.

Låt oss först dröja oss kvar vid en så banal grej som att hålla taket rent. Det gick till en början bra, jag stördes lite av okända flygfän jag inte orkade bry mig om att ha koll på. Det skulle jag. Plötsligt kommer en ilsken svärm, en skvadron mini-AIKare, en kamikazeattack av ett tjog ilska getingar. Ajajaj! Står man på ett tak så är flyktmöjligheterna stark begränsade i form av avsaknad av springa-ivägmöjligheter. Efter att halvt panikartat klättrat ned på stegen med en hand förgängligt viftande och den andra på stegen så kunde jag ta till flykt. Dock med en handfull getingstick i skallen.

timmerstuga getringbo

Det visar sig att under nocken så har sattygen byggt ett kokongfort fyllt av ondska. På med mygghatt, fram med Radar och kvastskaft. The battle has begun! No more getingattacker!

Lärt till nästa gång: Alltid bajsa innan strid! Var redo! Span! Var är Thunder när man behöver honom!

Kommentera och diskutera