Vattenturbin

Vattenturbin Waterlily

Uppdatering 12 september 2021: Tester av Waterlily vattenturbin.

Jag har sett ett otal DIY-lösningar för småskaliga vattenturbiner som genererar både el och vatten. Jag imponeras av de som gjort dem. Av idéerna, hängivenheten, den praktiska kunskapen, tiden de lägger ner…deras verktyg och maskiner för att kunna skapa dessa tingestar…

Men jag har varken tiden, verktygen eller kunskapen för att göra något liknande. Så jag har ägnat en del av min surftid till att hitta färdiga lösningar som inte kostar skjortan. Har hittat tre stycken.

Streambee. Denna verkar vad jag förstår inte göras eller säljas längre. Däremot tillverkas firebee (Redigerat 210912, länk borttagen pga av tvedydig sajt), som genererar el från eldning.

Blue freedom. Tysk produkt. Mycket slipsar på sajtens bilder. Ordnung.

The Kickstarter campaign for the Blue Freedom Portable was a hit. We raised $190,000 and were one of the most successful Crowdfunding ventures of Germany.

299 Euro.
https://blue-freedom.net/hydro/portable/

Waterlily. Enligt WaterLily kan turbinen generera upp till 360 Wattimmars ström på en dag. En 100W solpanel kan i jämförelse generera 300 Wattimmar en bra dag. Turbinen är en bärbar energikälla som används av off-gridintresserade runt om i världen. Den laddar USB- och 12V-enheter (Man får välja vilken vid beställningstillfället) genom att generera ström från älvar och åar. Jag ska beställa 12-voltsvarianten med Windlily-tillägget.

250 Dollares.
Waterlily turbine

En tanke på “Vattenturbin

Kommentera och diskutera

%d bloggare gillar detta: