Vattenturbin för elförsörjning – Off grid-energi med Waterlily

Vattenturbin Waterlily

Uppdatering 12 september 2021: Test av vattenturbinen

När solen inte skiner, eller solpanelen ligger i skugga så snurrar en vattenturbin 24/7 och kan hålla off grid-utrustning och 12-voltsbatterier laddade. Jag skulle gilla att ha en vattenturbin för elförsörjning.

Enligt WaterLily kan turbinen generera upp till 360 Wattimmars ström på en dag. En 100W solpanel kan i jämförelse generera 300 Wattimmar en bra dag.

Måste skaffa den

Den här lösningen är så häftig så jag måste beställa den. Jag tror på detta samt den gör sin del för att hjälpa mig minska min användning av elverket. En turbin som tillåter mig få ren, kontinuerlig energi från den naturliga omgivningen jag har vid timmerstugan.

Lite mer fakta om vattenturbin för elförsörjning

Turbinen är en bärbar energikälla som används av off-gridintresserade runt om i världen. Den laddar USB- och 12V-enheter (man får välja vilken vid beställningstillfället) genom att generera ström från älvar och vattendrag. Så länge bladen snurrar, så får du ström.

Jag hamnar ibland i läget att batterierna i mina minisolcellsanläggningar dör, solen går ner och bensinen till elverket tar slut. Så därför hoppas jag med denna kunna få lite lugn och ro gällande mobil- och datorladdning.

Jag ska ladda USB-enheter, inklusive mobiltelefon, LED-lampa, powerbank, högtalare, duschpump med mera.

Framförallt ska jag koppla den via en SAE-kontakt och skalade kablar till en regulator och batteribank med 12-voltsbatterier. Jag kommer ha så mycket mer kraft jämfört med tidigare. Dammsugare och köksfläkt ska jag köpa in!

Utmaningen kommer att bli att parallellkoppla turbinen med andra solcellspaneler på rätt sätt. Parallellkoppling sker då man vill behålla mängden volt, 12 volt i mitt fall. Dels har jag polariteten att tänka på, dels alla olika kontakter och adaptrar som finns, eller kanske inte finns.

Här hittar du mer info om andra möjliga produkter inom området vattenturbin för elförsörjning: https://klarasig.se/?p=335. Det är iallafall de jag hittat och hört talas om, sen kan man ju alltid bygga själv :).

2 reaktioner till “Vattenturbin för elförsörjning – Off grid-energi med Waterlily

Kommentera och diskutera

%d bloggare gillar detta: