Laddbar portabel dusch – USB-Duschpump

usb dusch duschpump

Uppdatering 201230: Duscha med genomströmningvärmare gasol

Jag vill ta idén med campingdusch ett steg vidare. Dvs hur duscha och sköta hygienen. Jag har provat att bada i ån tidig maj och i mitten av oktober. Det går 🙂 Men det är inte den ultimata spa-upplevelsen direkt. Här hittar du den tidigare texten: https://klarasig.se/?p=209. Men nu lite mer om laddbar portabel dusch – USB-Duschpump.

Campingdusch i sitt enklaste format är lite bökigt och både mygg och vind gör att jag önskar förbättringar. Så en off-gridintresserad vän tipsade mig om Laddbar portabel dusch – USB-Duschpump. Jag laddar den i USB-uttaget på min solcellsanläggning och den räcker till minst 4 duschar (en duschning = 1- 1½ 10-litershink). Vattnet värmer jag antingen vid husvägg eller nära kvälls/morgonbrasan. Sen har jag i en kastrull varmvatten från gasolkök eller vedspis i köket.

På vintern så är jag inte vid BOL/Off-gridstugan. Då ägnar jag mycket tid till att googla efter smarta lösningar. Nu i vinter så hittade jag nåt som verkar vara en klassisk husvagns- eller campinglösning: Duschtältet. Om jag inte minns helt fel så hittade jag den på Campingvaruhuset. Perfekt tänkte jag! använt det ett antal gånger och inte haft några problem med insekter, mygg, knott, ormar eller annat. Och alla som sovit i tält vet att det lätt blir varmt även en molnig dag.

Sen är såklart frågan, när SHTF och det är november. Hur gör jag då? Mat förvarar jag i en matkällare jag hyr in mig i en halvmil bort. Ved kapar jag en gång per år och det finns dessutom hur mycket som helst i skogen i form av rester från avverkningar, vindfällen och så. Men just hygien i form av bad/dusch under vintern kommer bli en utmaning. Tvättlappar? Nån som har idéer?

3 reaktioner till “Laddbar portabel dusch – USB-Duschpump

  1. Nu verkar ju du ha ditt ute. Jag har en hörna inne, bakom murstocken jag tänkte använda till detta ändamål. Så då använder jag din teknik med varmvatten från vedspisen alternativt från dunk uppe på murstocken. Hur varm den nu kan tänkas bli efter jag dragit rör?

    Men om du kopplar en slang från vattenbehållaren på kamin. Till en 12v pump som i husvagnar, som jobbar med tryck, borde du kunna få en dusch som är hyfsat varm vintertid.

    Mitt andra alternativ är en bastu med vattenbehållare. Först basta, sedan duscha varmt. Borde funka på samma sätt.

  2. Ser fram emot att se din lösning!!! Jag använder öppna spisen och murstock för ”underhållsvärme”. Det är iallafall trevligare med rumstempererat än +5•.
    Värmen från murstocken din kommer nog minska med rörsatsningen. Å andra sidan så vinner du uppvärmning av huset.

    Stugan jag har är liten och det finns inte utrymme för dusch i nuläget. Men ja, din tanke om bastu komb. med badrum kommer bli verklighet framöver. Jag tänker bastu/badrum/tvättstuga med genomströmningsvärmare och 12-voltspumpar.

Kommentera och diskutera

%d bloggare gillar detta: