De kallar dem “devices”

Jag förstår de som har svårt för detta begrepp, så i fortsättningen kommer jag använda begreppet apparater istället :). I stugan så räknar jag till inte mindre än 7 apparater som jag vill kunna ladda och det kommer säkerligen att bli fler.

De apparater som drar absolut mest är mobiltelefonen och powerbanken. 1-2 fulladdningar per dag beroende på väder klarar min s.k. dassanläggning av, Solenergi, solceller – Lite belysning och kunna ladda mobilen. Men då räcker solcellsanläggningen inte till mer än belysning efteråt.

Övriga saker är LED-ficklampa (som kräver en adapter, mer om den djungeln i kommande texter), laddbara USB-högtalare, duschpump, luftrenare.

Det är förvånansvärt lite energi som behövs för att hålla de sistnämnda sakerna fulladdade och de räcker länge på en laddning. Högtalarna tog jag fram vid stugöppningen på våren utan att ha laddat dem sen i somras. Räckte två kvällar utan problem. Duschpumpen laddas snabbt och räcker för 2-4 duschar beroende på vem som använder dem och luftrenaren har gått hela vintern, direkt från anläggningen.

Kommentera och diskutera

%d bloggare gillar detta: