(Inte) känd från TV

“Hej!

M heter jag och jobbar med ett nytt TV-program som ska sändas på ***.

… Vi gör 6 avsnitt på 28 minuter och varje avsnitt behandlar ett aktuellt samhällsämne/fenomen. 

Programledaren E leder programmet och han kommer besöka olika människor som på något sätt lever enligt en övertygelse eller har en stark åsikt i ämnet. Medverka kommer också olika experter som skrivit böcker, arbetar med ämnet eller på något sätt kan framföra en bredare bild. … 

Ett av avsnitten kommer handla om prepping och jag är nyfiken på dig och hur du lever. E vill träffa en person som … är prepper. Jag undrar om du kan förklara för mig hur du lever och hur ditt liv ser ut? Ser fram mot att höra från dig.

Vänligen, M”

Ja vad säger man? Jag ville säga Ja! Jag är gärna med. Så kul!

Preppare är konstiga

Men det gjorde jag inte. För jag har sett och läst om andra människor som är “eljest” och vill pröva att utmana sig själva, vare sig det är i gamla torp utan el och vatten eller med välsorterade prepperförråd.

prepping

Eller snarare har jag hört vänner och bekanta göra sig lustiga över dessa människor. För det är ju så lätt. “Doomsday prepper”, “hur går det med bunkern” eller “undergångsmänniska, om skiten träffar fläkten så dör vi alla ändå”.

Känd från TV

Jag har under våren och sommaren blivit tillfrågad om att medverka i två TV-produktioner. Jag har tackat nej bägge gånger, så: Inte känd från TV. Tyvärr så visar det sig att jag gjorde det rätta valet. De som sett programmen driver med några av de medverkande, och jag vill inte vara en av dessa.

Men visst, man ska vara stark och ha självkänsla och inte bry sig om vad andra tycker. De som säger detta glömmer lätt att agerande får konsekvenser. Och är jag beredd att ta konsekvenserna? Inte dessa gånger, tydligen.

Prepping i vardagen

förråd

I det jag sett av produktionerna så är hälften av deltagarna enligt mig vettiga människor som av en eller annan anledning vill kunna Klara sig själva. Hälften å andra sidan har skuldsatt sig på grund av idiotiska prepperinköp och verkar mer behöva ta emot hjälp än att kunna förbereda sig själva. så:

Ekonomisk prepping

Ett intressant ämne, får skriva mer om det nån gång.

Kommentera och diskutera

%d bloggare gillar detta: