Kaffebryggare 12 volt

När man är i stugan (eller kör husbil eller lever i husvagn) har man kanske inte tillgång till 230 volts-uttag. De flesta standardsolcellspaketen ger endast 12 V och det räcker inte för att driva många elektriska apparater. Det finns inverters (omvandlare) som kan omvandla spänningen från 12 V till 230 V men om man nuFortsätt läsa “Kaffebryggare 12 volt”

Värma hus med gasol

Det första du tänker när du läser ordet gasolkamin är kanske husvagn, sommarstuga eller varför inte matlagning? Kanske tänker du: Dyrt! Eller: Klumpiga gasolflaskor! Men den kan också användas i ditt hus, och så värst klumpigt behöver det inte bli. Speciellt i dessa tider av Putinpriser eller Magdamoms så kan det vara värt att funderaFortsätt läsa “Värma hus med gasol”

Utan el och rinnande vatten

(Uppdaterat 2022-02-06, vissa detaljer var felaktiga i första publiceringen) Ofrivilligt off-grid! Plötsligt och oplanerat blev jag i två dagar utan el och rinnande vatten. Detta hände mig förra vintern, jag har alltid tänkt att jag borde skriva om mina erfarenheter, och nu fick jag lite tid över. Problem som jag inte hade tänkt på allsFortsätt läsa “Utan el och rinnande vatten”

Dammsugare 12 volt från Seasea

Dammsugare 12 volt. Har provkört denna och är MYCKET nöjd. Känns som att detta är för en stor båt eller husbil. Eller en stuga! Ställen där man står upprätt och vill dammsuga golvet i stället för att krypa på alla fyra och trilskas med en böjlig slang. Jag har dammsugit runt öppna spisen och den klarar det galant.

Solcellspaket, ladda mobil, dator samt belysning – Bra och billigt solcellspaket

Har lyckats knåpa ihop ett solcellspaket för under 2000 kr. När jag har besökare eller när jag vill jobba mer än en dag på distans så krävs mer än mitt uthuspaket. Med detta så kommer jag åstadkomma det.

Vattenturbin för elförsörjning – Off grid-energi med Waterlily

Den här lösningen är så häftig så jag måste beställa den. Turbinen är en bärbar energikälla som används av off-gridmänniskor runt om i världen. Den laddar telefoner, högtalare, kameror, batteribanker, och även 12V-enheter genom att generera ström från älvar och vattendrag.

Vattenturbin

Jag har sett ett otal DIY-lösningar för småskaliga vattenturbiner som genererar både el och vatten. Jag imponeras av de som gjort dem. Men jag har varken tiden, verktygen eller kunskapen för att göra något liknande. Så jag har ägnat en del av min surftid till att hitta färdiga lösningar.

%d bloggare gillar detta: