Värma hus med gasol

Det första du tänker när du läser ordet gasolkamin är kanske husvagn, sommarstuga eller varför inte matlagning? Kanske tänker du: Dyrt! Eller: Klumpiga gasolflaskor! Men den kan också användas i ditt hus, och så värst klumpigt behöver det inte bli. Speciellt i dessa tider av Putinpriser eller Magdamoms så kan det vara värt att funderaFortsätt läsa “Värma hus med gasol”

Test av fotogenkamin

Förutom öppen spis och kökspis så har jag en gasolspis till uppvärmning. Problemet med den är att den tar rätt mycket plats, hade gärna haft något mindre. Dessutom, då jag väl känner till de andra sätten att värma upp min stuga, så är det på si plats att köra ett test av fotogenkamin. Sunwind fotogenkaminFortsätt läsa “Test av fotogenkamin”

Genomströmningsvärmare från Jula – Varm dusch i stugan utan rinnande vatten eller el

Varmdusch i stugan utan indraget vatten eller ström, går det? Vi letar duschlösningar. där vi kan få varmvatten direkt utan att behöva värma över brasan eller på gasolkök. Har nu färska upplevelser av en genomströmningsvärmare från Jula.

Skorstenslagning

Skorstenen har tagit stryk efter 60-70 år utan tillsyn. Dags att ta tag i det. Inkluderar att byta topphällen på 70 kg, pust! Idén till ställning snappade jag upp från en annan stugägare någon mil härifrån. Plattformen blir riktigt stabil. Jag har aldrig murat förut, det gick bra att blanda till murbruk, tog ett tagFortsätt läsa “Skorstenslagning”

Off grid, Bug out location, Utgångsläge

Stuga, fritidshus, off grid, Bug-Out-Location eller BOL. Oavsett varför du äger eller funderar på att köpa ett mindre, avsides ställe så finns det många gemensamma nämnare. Kanske börjar det med ett fritidshus som övergår i ett preppingintresse, eller så är det tvärtom. Här kan de som vill följa en glad amatör göra stugan liiite mer,Fortsätt läsa “Off grid, Bug out location, Utgångsläge”

%d bloggare gillar detta: