(Inte) känd från TV

“Hej! M heter jag och jobbar med ett nytt TV-program som ska sändas på ***. … Vi gör 6 avsnitt på 28 minuter och varje avsnitt behandlar ett aktuellt samhällsämne/fenomen.  Programledaren E leder programmet och han kommer besöka olika människor som på något sätt lever enligt en övertygelse eller har en stark åsikt i ämnet.Fortsätt läsa “(Inte) känd från TV”

Tvättmaskin off-grid

Tvättmaskin. Hör det verkligen hemma i det fria livet vid timmerstugan i skogen? Jag är ambivalent till detta. Å ena sidan har jag ju den romantiserade bilden av livet vid ån, med kylskåp under golvet och en sprakande brasa på kvällarna. Å andra sidan så är jag ju redan halvvägs till det moderna livet iFortsätt läsa “Tvättmaskin off-grid”

Utan el och rinnande vatten

(Uppdaterat 2022-02-06, vissa detaljer var felaktiga i första publiceringen) Ofrivilligt off-grid! Plötsligt och oplanerat blev jag i två dagar utan el och rinnande vatten. Detta hände mig förra vintern, jag har alltid tänkt att jag borde skriva om mina erfarenheter, och nu fick jag lite tid över. Problem som jag inte hade tänkt på allsFortsätt läsa “Utan el och rinnande vatten”

I väntan på bättre tider, klarasig.se

Jag har inget golv i stugan och det medför en viss onärvaro i platsen jag helst vill vara vid, likväl avsaknad av texter på klarasig.se. Så vad göra? Utöka och och utvärdera solceller och batterier går bort. Vad ska man med belysning, dammsugning, köksfläkt och el till distansarbete till om man de facto inte ensFortsätt läsa “I väntan på bättre tider, klarasig.se”

Test av vattenrenare och vattenfilter

Gravitationsvattenrenare med keramiskt vattenfilter Vatten! Ingenting släcker törsten eller smakar så bra som vatten. Och vad är godare än att kunna dricka av naturens egna källor? Ån vid stugan innehåller dock rejält med humus och järn, så smaken är inte den bästa. Jag gör ett test vattenrenare och vattenfilter. Jag började leta efter det bästaFortsätt läsa “Test av vattenrenare och vattenfilter”

Genomströmningsvärmare från Jula – Varm dusch i stugan utan rinnande vatten eller el

Varmdusch i stugan utan indraget vatten eller ström, går det? Vi letar duschlösningar. där vi kan få varmvatten direkt utan att behöva värma över brasan eller på gasolkök. Har nu färska upplevelser av en genomströmningsvärmare från Jula.

Solcellsdrivet bevattningssystem, bevattning offgrid

Hur ska bevattning av växter skötas vid tillflyktsorten/BOL/sommarstugan?. Test av ett automatiskt solcellsdrivet bevattningssystem.

%d bloggare gillar detta: